Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Τι είναι η βιομάζα;

Η βιομάζα ως καύσιμο



Ο όρος αυτός αναφέρεται αρχικά στις ανανεώσιμες πηγες οργανικής ύλης που δημιουργήθηκαν από τα φυτά μέσω της διαδικασίας της φωτοσύνθεσης, Τυπικά, η βιομάζα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία, χαμηλή πυκνότητα και θερμιδική αξία.

Πηγές της βιομάζας:

ξύλα, φρύγανα, απορρίμματα ξύλου, πριονίδι, το ξύλο τσιπ, κλπ..

γεωργικά απόβλητα
βιομάζα
που προέρχεται από υδατινο περιβαλλον

απόβλητα

Πλεονεκτήματα της βιομάζας:
επαρκή ποσότητα

χαμηλή τιμή
ανανεώσιμη πηγή ενέργειας

καθαρή και πράσινη
Τι είναι αεριοποίηση;

Αεριοποίησης βιομάζας είναι η διαδικασία μετατροπής των στερεων καύσιμων (ξύλο, απόβλητα ξύλου, γεωργικά απόβλητα, κλπ..) σε Εύφλεκτα αέρια σε μείγμα, που συχνά αναφέρεται ως το βιοαέριο. Η διαδικασία που χρησιμοποιείται για την επεξεργασία των συνδέεται με μερική καύση της βιομάζας. Μερική καύση εκδηλώνεται όταν το επίπεδο του οξυγόνου O2 είναι χαμηλότερο από ό, τι χρειάζεται για κομποστοποιηση.

Στην πραγματικότητα αεριοποιητή είναι ένα χημικό αντιδραση που συνοδευεται με διάφορες χημικές και φυσικές διεργασίες. . Στο αεριοποιητή πραγματοποιουνται τέσσερις μείζονες διαδικασίες:

ξήρανση του καυσίμου

πυρόλυση

κομποστοποιηση

μείωση του όγκου

Αν και επικάλυπτονται ελαφρώς διαφορετικές διαδικασίες, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το καθένα από αυτά γίνεται σε μία περιοχή στην οποία χώρο διαφορετικές χημικές και θερμικές αντιδράσεις. Για την πλήρη μετατροπή, το καύσιμο περνά μέσα από όλες τις ζώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr