Σάββατο 7 Μαΐου 2011

πιπεριές σε θερμοκήπια

Καλλιέργεια πιπεριές σε θερμοκήπια
Γεωργία - λαχανικών
Ανάλογα με τον αριθμό των επιχρισμάτωνπολυαιθυλένιου του θερμοκηπίου , από τις καιρικές συνθήκες τον Απρίλιο και το κατά πόσον η εγκατάσταση θερμαίνεται ή όχι, η φύτευση γίνεται μέχρι τις αρχές έως τα μέσα Απριλίου. Η χαμηλή θερμοκρασία αναστέλλει την ανάπτυξη και την αναπαραγωγικες δραστηριοτητες

Ανάλογα με το μέγεθος της εγκατάστασης πρέπει να φυτεύονται σε διάφορα σχέδια. Στις μεγαλόκαρπες ποικιλιες σε 2 σειρες με αποστασεις 80 +40εκ x30, οι μικρές - 80+ 40 x20. Τα φυτά είναι ποτίζονται με 1-2 λίτρα νερό και ττοποθετουνται δολωματα για την αντιμετωπιση του κρεμυδοφαγου. (Gryllotalpa gryllotalpa)

Δύο ή τρεις ημέρες μετά τη φύτευση του πιπεριού λιπαινουμε και καλύπτεται με ένα φύλλο πολυαιθυλενίου.

απαιτειται θερμοκρασία αέρα 22-25 ° C κατά τη διάρκεια της ημέρας και 15-16 ° C, τη νύχτα και υγρασία 60-70%. Πολύ υψηλές θερμοκρασίες (άνω των 30 ° C) και η ξηρασία αποτελούν προϋπόθεση για την απώλεια του χρώματος . Πολύ υψηλή υγρασία (80%) και στάσιμος αέρας στο θερμοκήπιο είναι επιζήμια και αποτελούν προϋπόθεση για ασθένειες.

Έλεγχος θερμοκρασίας και υγρασίας που επιτυγχάνεται με την τακτική αερισμός, η διάρκεια του οποίου καθορίζεται κυρίως από την εξωτερική θερμοκρασία.

Οι Αρδεύσεις κατά τη διάρκεια του Απριλίου-Μαΐου πραγματοποιείται κατά 10-20 l/m2 με χλιαρό νερό, και τον Ιούνιο-Ιούλιο - 25 - 30 l/m2.

Το πρώτο σκαλισμα σε βάθους 10-12 cm αμέσως μετά τη φύτευση. . Επόμενη σκάλισμα είναι ρηχά και σε συνδυασμό με τη διατροφή.

λιπαινουμε με 20 κιλά νιτρικού αμμωνίου ανά στρεμα, και σε ακραίες περιπτώσεις με 10-15 κιλά θειϊκού καλίου, και 20 kg υπερφωσφορικό ανά στρεμμα. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήθει άσβεστο-νιτρικού αμμωνίου, σε ποσότητα 30 κιλών ανά στρεμμμα μετά την πρώτη συγκομιδή και 20 ημέρες αργότερα. Καλά αποτελέσματα δίνουν 1-2 εφαρμογες με κοπριά

Για να μην κρεμανε τα φυτά τα δενουμε με πασσάλους ή σύρμα.

Για να αποφευχθεί το σπασιμο των φυτών , η συγκομιδή γίνεται το πρωί, όταν τα στελέχη έχουν μεγαλύτερη σπαργή.

Pepper είναι πιο συχνά επιθέσεις από αφίδες, ωίδιο και fitoftora.

η συγκομιδη ξεκίναει νωρίτερα στις μικρόκαρπα ποικιλίες και αργότερα με μεγαλόκαρπων. Η αρχική συλλογή του πιπεριού πραγματοποιείται 1-2 φορές την εβδομάδα, και αργότερα - σε 3-4 ημέρες.

Οι αποδόσεις στα μικρόκαρπα ποικιλιών τόνους πιπεριού 4-5, και σε μεγαλόκαρπων - 5-6 τόνους ανά στρεμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr