Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Η Βρετανία ζητεί περικοπές στις κοινοτικές αγροτικές επιδοτήσεις

Η Βρετανία ζητεί περικοπές στις κοινοτικές αγροτικές επιδοτήσεις 31 Ιανουαρίου του 2011
Η Βρετανία έστειλε λεπτομερή κατάλογο των αποτυχιών της ΕΕ για τη μεταρρύθμιση του γεωργικού προϋπολογισμού της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως πρεμιερα για μια επικείμενη μάχη για τις γεωργικές επιδοτήσεις και τη βρετανική επιστροφή.

Η υπουργός γεωργίας του Ηνωμένου Βασιλείου ζήτησε σημαντικές περικοπές στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις επιδοτήσεις σε μια εποχή που πολλά από τα κράτη μέλη του μπλοκ αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Σε απάντηση στις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις στο καθεστώς € 55000000000,Η Caroline Spelman ανέφερε σε επιστολή του προς μια βιώσιμη ευρωπαϊκή γεωργία επίτροπο Dacian Ciolos ότι οι επιδοτήσεις θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τις ίδιες "σκληρές επιλογές που γίνονται αλλού στην ΕΕ».

Οι Αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν υποβάλει ένα έγγραφο των σχεδίων για τη μεταρρύθμιση του αμφιλεγόμενης Κοινής Γεωργικής Πολιτικής από το 2014. Όμως, οι προτάσεις δεν περιλαμβάνουν καμία λεπτομέρειες για τυχόν μείωση στο μέγεθος των ενισχύσεων που παρέχονται στους γεωργούς.

Οι Γάλλοι αγρότες επωφελουνται περισσότερο
Το κόστος της ΚΓΠ, έχει εκτιμηθεί ότι κοστιζει στην μέση βρετανική οικογένεια πάνω από € 400 το χρόνο, με οφέλη κυρίως των Γάλλων γεωργών που παίρνουν τη μερίδα του λέοντος των επιδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Πρέπει να υπάρχει μια πολύ σημαντική περικοπή του προϋπολογισμού της ΚΓΠ στο επόμενο δημοσιονομικό πλαίσιο," ανέφερε η επιστολή.

πηγη ¨allaboutfeed net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr